Hamarosan kóstolható a díjnyertes tönkölybúzás kenyér
2025.08.01 - 21:39
Forrás: Facebook
Az idei Szent István-napi Kenyérversenyen a balmazújvárosi Balmaz Sütöde tönkölylisztből készült Alföldi Pajta kenyere nyerte el a legjobb kenyér címet. A Magyar Pékszövetség által szervezett eseményen a zsűri hagyományos készítési eljárásokkal készült, többféle lisztet tartalmazó termékeket értékelt.
A díjnyertes Alföldi Pajta kenyér világos és teljes kiőrlésű tönkölylisztet, BL55 és BL80 búzalisztet, valamint sót, vizet és sertészsírt tartalmaz. A pályázati kiírás értelmében a versenyzők kizárólag magyar, természetes alapanyagokat használhattak.
Az innovatív kenyerek mezőnyében az ásotthalmi Varga Pékség Mediterrán kenyerét díjazták, amely extraszűz olívaolajjal és saját technológia alkalmazásával készült. A termék célja a mediterrán táplálkozás és az egészségtudatosság ötvözése volt.
A nyertes kenyereket a nagyközönség augusztus 18–20. között kóstolhatja meg Budapesten, a Magyar Ízek Utcájában, a Szent István-napi rendezvénysorozat részeként. A versenyre idén 34 cég összesen 55 kenyérfajtával nevezett.
Hirdetés
